Evaluarea Națională din 2020 va avea o a doua sesiune. Acest lucru este valabil doar pentru copiii bolnavi sau izolați, la momentul la care are loc prima sesiune din 15 iunie.

Anunțul a fost făcut joi de președintele Klaus Iohannis, în urma unei ședințe cu membrii Guvernului. 

„Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de bacalaureat. Însă, a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii bolnavi când se ține examenul, e posibil să fie copii cu febră și să nu poată să intre la examen. Ar trebui să aibă aceeași șansă. Se va organiza Evaluarea Națională pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră, care sunt izolați cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau cartier în carantină, numai pentru aceștia se organizează o a doua sesiune, începând din 29 iunie”, a spus Klaus Iohannis.

În privința examenului de Bacalaureat acesta se desfășoară conform planificării, în două sesiuni, cea de vară și cea de toamnă.

Vrei sa comentezi?