boicot-profesori-la-bac

    Examenul de BAC de anul acesta ar putea să fie boicotat de profesori.

   Aceștia sunt nemulțumiți că Executivul nu le-a plătit banii pe anii trecuți, pe care ar fi trebuit să-i ia pentru supravegherea sau corectarea lucrărilor la examenele de Bacalaureat.

   Premierul recunoaște că sunt restanțe și chiar că ar fi trebuit să fie plătite mai demult. Vrea însă un examen ca cel de anul trecut. „Vedeți cu organizarea Bacalaureatului, dacă avem datorii să le plătim, poate trebuia să le plătim mai repede. Important e că vreau ca examenul de Bacalaureat să se desfășoare ca și anul trecut, în condiții foarte bune”, a spus Ponta, în ședința de guvern de miercuri.

  Conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) atrage atenția că profesorii se consideră umiliți de sumele primite ca supraveghetori și evaluatori.

   Cadrele didactice sunt plătite cu 19 lei pentru o zi de asistență și 3 lei pentru o lucrare corectată.

   Ca atare, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere Guvernului să găsească o soluție pentru suplimentarea sumelor acordate celor care fac parte din comisiile de Bacalaureat.

    Pe de altă parte, dascălii sunt nemulțumiți de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obținute prin sentințe judecătorești.

Vrei sa comentezi?