admitere-facultatea-de-litere

Foto: https://www.facebook.com/litere

   Facultatea de Litere a Universității din București anunță modificări ale Admiterii 2015.

   Începând cu 25 martie 2015, vor avea loc o serie de evenimente care au scopul de a promova oferta educațională pentru anul universitar 2015-2016: Caravana Literelor, Ziua Porților Deschise și deschiderea unor canale online dedicate admiterii.

   Pentru  anul universitar 2015-2016, condițiile de admitere se modifică pentru toate programele de studii de la Litere.

  • Astfel, concursul pe bază de dosar este completat de realizarea unui eseu motivațional, de 500-600 de cuvinte, notat cu admis/respins. Excepție face programul Comunicare și Relații Publice, în cazul căruia, spre deosebire de anul trecut, candidații nu vor mai avea de susținut două probe scrise, ci una singură, care va consta într-un test de comunicare scrisă în limba română, cu durata de o oră.
  • Testul are ca obiectiv principal verificarea capacității viitorilor studenți de a înțelege conținutul, motivația și structura unui text dat și de a-și exprima, în scris, opinia în legătură cu acesta, în concordanță cu cerințele de bază ale examenului de bacalaureat.

   Ziua Porților Deschise, programată în data de 6 aprilie, aduce și anul acesta în atenția candidaților variate programe de licență din domeniul științelor umaniste și al științelor sociale. În ceea ce privește științele umaniste, Facultatea de Litere continuă programele de licență: Limba și literatura română – limbă și literatură străină și Studii europene,  la care se adaugă Literatură universală și comparată – limbă și literatură străină. Pentru științele sociale, paleta specializărilor oferă deschidere către științe ale comunicării, științe ale informării și științe administrative, prin alte trei programe de licență: Comunicare și relații publice, Științe ale informării și documentării și Asistență managerială și secretariat.

   Și în acest an va fi organizată o Caravană a Literelor, care va prezenta oferta facultății în cât mai multe licee din București și din țară. Caravana începe în luna martie și se va întinde până în perioada admiterii. Reprezentanții liceelor interesate de prezența Caravanei Literelor sunt rugați să ne contacteze la adresa pr@litere.ro pentru a programa o prezentare a Facultății.

   Promovarea se extinde și în mediul online prin activitatea grupului de Facebook  „Admitere 2015”, care va facilita comunicarea dintre Facultate și potențialii viitori candidați. Toți cei interesați de admiterea la Facultatea de Litere vor avea acces în grup și vor primi răspuns la întrebările lor. Adresa grupului este:  https://www.facebook.com/groups/Admitere.Litere.UB.2015/

Vrei sa comentezi?