tichete-pentru-copii-gradinita

   De săptămâna viitoare, familiile nevoiașe vor primi bani pentru a-și ține copiii la grădiniță. De luni intră în vigoare legea prin care guvernul acordă lunar un tichet de grădiniță pentru ca aceia fără posibilități materiale să fie trimiși la primele ore de studiu din viață, informează B1 TV.

   Tichetele sociale în valoare de 50 de lei vor putea fi folosite de familiile nevoiașe doar pentru a-și trimite copiii la grădiniță. Potrivit actului normativ care a fost publicat deja în Monitorul Oficial, părinții pot folosi aceste tichete doar pentru a cumpăra mâncare și haine pentru copii sau rechizite școlare. Potrivit datelor Ministerului Muncii, peste 110.000 de copii vor beneficia de astfel de tichete, însă, pentru a intra în posesia ajutorului social, trebuie îndeplinite și câteva condiții.

   Nu orice familie primește acest tichet. Ajutorul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 lei venituri lunare pe membru de familie, iar prezența la grădiniță este, de asemenea, o condiție obligatorie.

   Tichetul este acordat pentru perioada septembrie – iunie, în baza unei cereri și a declarației pe proprie răspundere completată de părinți, iar persoanele care primesc deja beneficii sociale, care arată că se încadrează sub pragul de venit, nu mai trebuie să facă un nou dosar, copiii lor devenind eligibili automat.De asemenea, mecanismul de acordare a tichetului nu ia în calcul ajutorul social, alocația pentru copii, bursele sau subvențiile agricole.

   Înscrierea în Programul „Fiecare Copil în Grădiniță” este permanentă, pentru a permite familiilor să își înscrie copiii la grădiniță și după începerea anului școlar, iar tichetul se acordă începând cu luna în care preșcolarul a îndeplinit criteriile de frecvență. Potrivit calculelor făcute de Ministerul Muncii, impactul acestui tip de ajutor pentru copiii defavorizați va fi de 39 de milioane de lei pe an.

   CONDIȚII PENTRU ACORDAREA TICHETELOR DE GRĂDINIȚĂ
– vârsta minimă a copilului să fie de trei ani, împlinită oricând pe parcursul anuluișscolar curent
– copilul să nu fie mai mare de șase ani, vârstă împlinită după data de 1 septembrie a anului școlar curent;
– venitul lunar pe membru de familie sa fie de cel mult 284 de lei
– copiii trebuie să fie prezenți zilnic la școală, excepție făcând absențele pe caz de boală

Vrei sa comentezi?