Femeile din Coreeanu au voie să facă sushi pentru că au mâinile prea mici. Așadar, doar bărbații au dreptul să prepare sushi în această țară. Am aflat această informație de elevii din grupul țintă din proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“. Și nu a fost singurul exemplu pe care elevii de gimnaziu l-au dat pe tema discriminării de gen. Au știut și ce sunt stereotipurile și prejudecățile, iar la finalul atelierului s-au pregătit pentru concursul de dezbateri.

Și adulții și-au făcut bine temele – au simțit pe pielea lor cum este să fii discriminat în cadrul unui exercițiu și au povestit din experiențele pe care le-au trăit de-a lungul vieții.

Proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ continuă cu etapa finală- concursul de dezbateri.

Proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ este implementat de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație și are două componente principale:una de prevenire, în care tinerii discută împreună cu formatorii despre prevenirea sarcinilor nedorite în rândul tinerilor și discriminarea de gen, dar și o a doua componentă în care elevii participă la un concurs de dezbateri.

Proiectul se derulează în perioada decembrie 2018- mai 2019 și este cofinanțat de Ambasada Franței.

Toate detalile proiectului „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ sunt pe www.da-dar.ro.

Vrei sa comentezi?