În perioada 14-24 iulie, elevi din clasele a X-a și a XI-a sunt încurajați să experimenteze studenția prin proiectul Universitatea de Vară pentru Elevi, “SummerIS”. Aflat deja la cea de-a patra ediție, 2016 este anul care înscrie în rândul organizatorilor asociații studențești aflate sub egida ANOSR: Liga Studenților Economiști (LSE), Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI), Asociația Studenților la Drept (ASD), Asociația „Societatea Pentru Psihologie” (ASPP) și  Asociația Studenților de la Comunicare și Relații Publice ( PRIME Iași) .

Afis SummerISfinal

   Sunt 10 zile în care elevii ce au terminat clasa a X-a sau a XI-a vor putea lua parte la cursuri, laboratoare și seminarii pe teme diverse, specifice facultății la care au fost acceptați. Sesiunile de educație non-formală sau activitățile din sfera socialului se cuibăresc în studenția de 10 (zile). De asemenea, în întregirea noțiunii de student, participanții vor fi cazați în Căminul C7 al Universității Alexandru Ioan Cuza, iar masa se va lua la Cantina Universității. La finalul proiectului se va simula o sesiune de examene pentru toți participanții.

   „Menit să contureze idei și opinii elevilor de liceu, proiectul este ceea ce se numește a fi o oportunitate pentru toți cei care și-au imaginat un scenariu al vieții lor de student, în care au investit emoții, vise și pasiuni.” – a declarant Lucian Mușat, coordonatorul principal SummerIS 2016.

   Deschiderea oficială a proiectului va avea loc pe data de 15 iulie, începând cu ora 10:00 în Aula Magna a Universității Alexandru Ioan Cuza, Corpul A.

Vrei sa comentezi?