Valentin- Nicolau

   Finaliștii concursului de debut în proză ”Valentin Nicolau” vor fi anunțați pe 1 martie!

   Datorită numărului mare de manuscrise primite și pentru ca juriul format din scriitorul Sebastian A. Corn (care a câștigat premiul pentru debut Nemira în 1996), criticul literar Cosmin Ciotloș și Dana Ionescu, redactor-șef al editurii Nemira să le citească pe fiecare cu atenție am decis prelungirea termenului anunțat inițial.

   Între 2 și 7 martie cititorii vor putea vota pe blogul editurii Nemira unul dintre cele două romane (sinopsis + 10 pagini), iar pe 8 martie se va anunța marele câștigător al concursului de debut. 

   Romanul câștigător va fi publicat la editura Nemira în primăvara lui 2016 și va fi lansat în cadrul Salonului Internațional de carte Bookfest.

   Odată cu aniversarea a 24 de ani de la înființare, editura Nemira a lansat concursul de debut în proză ce poartă numele “Valentin Nicolau”, în memoria fondatorului editurii. Editorul și scriitorul Valentin Nicolau a promovat încă de la început nume importante din cultura și literatura română de astăzi. Astfel, la editura Nemira au debutat Horia-Roman Patapievici, cu volumul de eseuriCerul văzut prin lentilă, în același an, a fost publicat post mortem, Ioan Petru Culianu cu monografiaMircea Eliade, apoi Radu Aldulescu, Lucian Vasilescu, Petre Barbu sau Radu Jörgensen. Portofoliul de autori români clasici sau contemporani publicați de Valentin Nicolau îi cuprinde pe scriitorii Mircea Nedelciu, Mircea Horia Simionescu, Ștefan Agopian, Ion Băieșu, George Banu, Sorin Antohi, Paul Goma, Șerban Foarță, Simona Popescu, Mihai Sin sau Emil Brumaru.

Vrei sa comentezi?