afis citylight

    În perioada 10 – 24 august 2014 se va desfășura școala internațională de vară Bucharest Summer University, un eveniment organizat de Academia de Studii Economce din București, Asociația Absolvenților ALUMNI ASE și Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București (USASE).

      Bucharest Summer University este o școală internațională de vară de renume, aflată la cea de-a 10-a ediție în acest an, care se concentrează în principal pe probleme economice  și care are ca scop promovarea valorilor academice comune studenților din întreaga lume. Participanții la Bucharest Summer University sunt studenți la ciclurile licență, masterat sau doctorat, atât din țară, cât și din străinătate (anul trecut fiind prezenți 50 de participanți din 24 de țări, de pe 5 continente).

       Cea de-a zecea ediție a școlii de vară ,,Bucharest Summer University” propune participanților o temă interesantă: Provocări și oportunități financiare pentru o economie competitivă” (en: Financial challenges and opportunities in a competitive economy”). Cei 55 de participanți tocmai au fost confirmați, procesul de selecție fiind unul minuțios. Acesta a constat în centralizarea aplicațiilor primite, examinarea atentă a documentelor necesare înscrierii precum și transmiterea eseurilor spre a fi evaluate de către profesorii desemnați din cadrul facultății. Țǎri precum: Albania, Armenia, Anglia, Azerbaijan, Austria, Bulgaria, Canada, Franța, Filippine, Germania, Grecia, India, Italia, Kosovo, Lituania, Macedonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Mexic, Republica Moldova, Ucraina, Rusia sau România sunt reprezentate la București de către studenți, masteranzi și doctoranzi ce și-au manifestat interesul pentru tema ediției de anul acesta.

     Evenimentul academic se bucură de participarea unor speakeri cu renume internațional dintre care îi amintim pe: doamna Ana Maria Mihăescu, Șef al misiuniiInternational Finance CorporationdinRomânia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Moldova, Polonia și Slovacia), domnul Javier Villar Burke (atașat al Comisiei Europene), domnul Dr. Adrian Mitroi (CFA), domnul Dragoș Anastasiu (Președinte Eurolines), doamna Andreia Radu (International Finance Corporation), doamna Mirela Matache (Senior Consultant Ernst&Young România) sau domnul Mircea Stoica (International Finance Corporation).

     După cum a fost prezentată și până acum, școala de vară Bucharest Summer University oferă ocazia participanților săi de a își face noi prieteni internaționali, de a învăța de la o parte din cei mai buni specialiști din domeniu și de a se bucura de numeroase activități distractive și culturale precum: vizita la Palatul Parlamentului și la Banca Națională a României, Global Village, Treasure Hunt, Laser Tag, Bucharest City Tour – cu autobuzul și bicicletele, Competiții Sportive și în plus, o excursie în țară în cele mai reprezentative locații din România.

Vrei sa comentezi?