ramnicu-valcea

   Alertă la Colegiul Național ,, Alexandru Lahovary” din Râmnicu Vâlcea, după ce un elev de clasa a X-a a fost depistat cu TBC. Direcția de Sănătate Publică a dispus dezinfectarea tuturor claselor. Iar colegii elevului au fost testați. Cei depistați pozitiv vor repeta analizele, pentru a se stabili cu exactitate daca au fost infestați. De asemenea, tuturor cadrelor didactice care au intrat în contact cu elevul, li s-au făcut analizele.

   Școala a fost practic paralizată timp de o săptămână de la aflarea rezultatelor. Elevul depistat cu TBC a lipsit înainte, de la școală, 10 zile, deoarece a fost racit. Medicii spun că un sistem imunitar scăzut poate face organismul vulnerabil în fața acestei boli.

  În 2011, circa 500 de mii de copii din lume, cu vârsta de până la 14 ani, s-au îmbolnăvit de TBC și circa 64 de mii au murit din cauza bolii.

   Elevul din Râmnicu Vâlcea, bolnav de TBC, a fost internat și va fi supus unui tratament de specialitate la Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu din Mihăești. Iar ulterior părinții lui au transmis că îl vor interna într-un Sanatoriu de copii cu TBC, pentru a-și continua studiile, mai ales ca băiatul este olimpic la fizică.

   Autor: Hagiescu Tatiana

Vrei sa comentezi?