semnul-de-carte-inteligent

   Filiala editurii Penguin Books din Brazilia a inițiat campania „Tweet For a Read„. 

   În cadrul acesteia a fost creat un semn de carte inteligent, care detectează dacă cititorii au abandonat un volum și le trimite un mesaj pe Twitter pentru a le aminti să îl termine, scrie Le Nouvel Observateur.

   Semnul de carte inteligent este dotat cu un senzor de lumină, un temporizator și un computer miniatural cu tehnologie wireless.

   Un senzor de lumină detectează momentul în care cartea a fost închisă, iar temporizatorul întregistrează timpul în care cititorii și-au „neglijat” volumul.

   Dacă nu au deschis cartea mai mult de o săptămână, cititorul primește un mesaj de pe contul său de Twitter, care le amintește că ar trebui să reia lectura acesteia. Fiecare mesaj primit pe Twitter este compus în stilul autorului care a scris cartea respectivă sau folosește fraze relevante din aceasta.

   Până în prezent, au fost create doar trei semne de carte inteligente, care poartă chipul a trei personalități culturale: scriitorul portughez José Saramago, filosoful german Friedrich Nietzsche și muzicianul brazilian Vinícius de Moraes

PENGUIN BOOKS | Case Tweet For a Read from Rafael Gonzaga on Vimeo.

Vrei sa comentezi?