Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung semnalează joi, citând site-ul Integru.org, un nou posibil caz de plagiat în Guvernul Ponta.  Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a fost descoperită cu pasaje copiate în publicațiile sale științifice.

Platforma integru.org  a analizat un articol de cinci pagini din revista “Analytical Chemistry” intitulat “Synthesis of TBP-Based Ferrofluids“.  Acesta descrie un experiment al Aureliei Cristina Nechifor, doctorand sub îndrumarea doamnei ministru. Articolul semnat de Andronescu și Nechifor a fost analizat de oameni de știință din Germania, Canada, Marea Britanie și SUA. Aceștia au comparat textul cu sursele și au ajuns la concluzia că părți importante din articol ar fi fost preluate din munca altor oameni de știință.

Articolul co-semnat de Ecaterina Andronescu a fost inclus în lucrarea de doctorat a Aureliei Cristina Nechifor.

Ecaterina Andronescu a fost numită la șefia Educației în Romania în luna iulie după ce Corina Dumitrescu și Ioan Mang au fost retrași din cauză de plagiat.

Când două Comisii independente, printre ele Consiliul de Etică al Universității București, au constatat că peste jumătate din lucrarea de doctorat a premierului Ponta din 2003 a fost plagiată, Comisia de Etică a ministerului condus de Ecaterina Andronescu a decis că lucrarea ar fi în regulă conform legislației de atunci. Cazul e închis, a explicat doamna ministru.

Vrei sa comentezi?