Noi Orizonturi pentru Scoala Altfel

    Fundația Noi Orizonturi lansează pentru școlile din România o serie de activități nonformale ce pot fi ușor puse în practică în cadrul programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, desfășurat în perioada 6 – 10 aprilie 2015.

   Profesorii se bucură astfel de noi idei de activități pentru elevi, sprijin în realizarea acestora, dar și de o adeverință ce atestă implementarea activităților propuse de Fundația Noi Orizonturi.

   Jocurile și povestirile distractive și de învățare propuse acoperă minimum 1 zi de activități pentru săptămâna Școala Altfel. Iar fiecare activitate durează aproximativ 1h30’ și este creată pentru grupuri de 12 – 30 elevi.

   Profesorii interesați să se înscrie în această inițiativă sunt invitați să afle mai mult despre întreaga ofertă de activități: aici.

  Activitățile propuse de Fundația Noi Orizonturi pentru „Școala Altfel” sunt dezvoltate pe baza curriculumului educațional IMPACT, ce folosește metodologia educației prin experiență și pe cea a serviciului în folosul comunității. Activitățile urmăresc 4 tematici: Cetățenie Activă, Angajabilitate, Antreprenoriat Social, Leadership.

   Această inițiativă se află printre proiectele promovate de Ministerul Educației Naționale, pentru susținerea realizarea programului„Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

   Și alte soluții pentru profesori, pentru „Școala Altfel”:

   Aceasta nu este singura formă prin care Fundația Noi Orizonturi sprijină școlile, cu ocazia Școlii Altfel:

  • Alături de asociația Mânuțe Pricepute, la Cluj se pregătește Festivalul Altfel – cu peste 150 de ateliere de educație nonformală
  • Programul de educație prin aventură VIAȚA, desfășurat la Straja și Tușnad, oferă activități de o zi sau mai multe zile, în care sunt antrenate valori precum încrederea și curajul.

Vrei sa comentezi?