LSRS

   Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) dă startul Concursului „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”. Termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie a.c., iar premiile vor fi decernate, ca în fiecare an, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate. Anul acesta, evenimentul va sta sub egida numarului 7, fiind a VIIa ediție, pe 7 ianuarie 2016, în București, marcând 7 ani de existență a LSRS.

   Excelență în educație. Fidelă misiunii asumate de la înființare, LSRS promovează tinerii români cu rezultate și realizări remarcabile pe plan academic și extra-curricular la nivel național și internațional. Astfel, Gala LSRS promovează într-un cadru formal excelența academică românească din țară și din străinătate, aducând în atenția societății civile din România tineri români de succes.

   Categorii de premii. Premiile vor fi acordate studenților români cu experiență academică și extra-curriculară la cel mai înalt nivel pentru următoarele categorii:

  • „Studentul Român al Anului din America de Nord” – un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar
  • „Studentul Român al Anului din Europa” – un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar
  • „Studentul Român al Anului de pe alte Continente”
  • „Studentul Român Erasmus al Anului”
  • „Premiul Special în Arte”
  • „Studentul Anului în România”

   Toate candidaturile, cu excepția celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiția pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului în Străinătate”. Pentru Marele Premiu sunt eligibili toți studenții români care au studiat în străinătate în anul universitar 2014-2015, indiferent de aria geografică și domeniul de studiu.

   Condiții de participare. Candidații se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie 2015. Aceștia sunt invitați să consulte documentele complete despre competiție, criteriile de jurizare și despre procedura de aplicație pe http://gala.lsrs.ro/concurs/. Candidații pentru categoria „Studentul Român Erasmus al Anului” vor fi nevoiți să descarce, completeze și atașeze formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus” (se va descărca de pe http://gala.lsrs.ro/concurs/). Pentru informații suplimentare legate de Concurs cei interesați sunt rugați să trimită un email la adresa studentulanului@lsrs.ro.

   Jurizarea candidaților. Procesul de jurizare se va desfășura în două etape. Preselecția va fi realizată de către laureații edițiilor anterioare ale Galei LSRS, iar selecția finală de către un juriu format din personalități ale mediului academic, sectorului public, societății civile și mediului de afaceri. În cazul premiului Special în Arte, jurizarea va fi realizată de către experți consacrați ai acestui domeniu.

   Cea de-a șaptea ediție a Galei Studenților Români din Străinătate marchează în același timp aniversarea a șapte ani de activitate a LSRS. Proiectele derulate de LSRS au ca obiectiv principal să ofere studenților români din străinătate un cadru de dialog și recunoaștere prin susținerea intereselor acestora și promovarea meritelor lor în societatea românească actuală. LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România și promovarea unei imagini pozitive a țării noastre peste hotare, prin intermediul acestor modele de excelență și profesionalism.

   Toți cei interesați să ia parte la o seară de Gală în data de 7 ianuarie 2016 sunt invitați să își rezerve gratuit un loc prin completarea formularului disponibil aici – https://goo.gl/Kae6Wu. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.

Vrei sa comentezi?