girls-who-code

   Ediția 2015 a concursului național InfoEducație a adus o surpriză placută elevelor participante la secțiunile existente: Roboți, Multimedia, Software Educațional, Software Utilitar, Aplicații Web. Anul acesta, Girls Who Code Romania, 4PSA și Asociația TechLounge au recompensat financiar elevele care au creat aplicații de top. Printre criteriile folosite la selecție s-au numărat: complexitatea aplicației, nivelul de implicare în echipă, dar și spiritul inovator de care liceenele au dat dovadă în implementarea aplicațiilor.

   „Scopul premiilor este de a încuraja fetele de liceu să ia în considerare programarea ca hobby, iar mai târziu speram că ele vor dori să își dezvolte acest hobby într-o profesie. În plus, le încurajăm să intre pe grupurile noastre de Facebook, unde creăm și alte oportunități pentru ele, toate workshop-urile noastre fiind gratuite”, a precizat Silvia Stegaru, co-fondatoare Girls Who Code – Romania.

   „La nivel mondial, numai 10%-15% dintre inginerii software sunt femei. În echipa 4PSA, procentul este mult mai mare, aproximativ 40%. Prezența acestora în număr ridicat reflectă convingerea noastră că femeile au o contribuție semnificativă în dezvoltarea tehnologică. Acesta este și motivul pentru care susținem în mod activ inițiativele care le ajută să dobândească și să își consolideze abilitățile de dezvoltare software”, a declarat Elena Cârstoiu, cofondator și COO al 4PSA.

  Ești pasionată de programare și vrei să rămâi la curent cu evenimentele noastre viitoare? Alătură-te celor 1900+ fete din comunitatea Girls Who Code – Romania: https://www.facebook.com/groups/girlswhocode.romania/.

   Ești elevă de liceu și vrei să înveți programare? Vino pe grupul Girls Who Code – Romania High School Edition: https://www.facebook.com/groups/girlswhocoderomaniaHSE/

Vrei sa comentezi?