Google lansează în România o platformă dedicată învățării la distanță. Este vorba despre un hub de informații și unelte menite să ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19. 

Platforma poate fi accesată la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ și oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor și a realiza lecții interesante și plăcute.

G Suite for Education este o colecție de aplicații care oferă acces la funcțiile educaționale esențiale (crearea lecțiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea și gestionarea clasei, schimbul de fișiere, email, etc.).

G Suite for Education este disponibil în mod gratuit instituțiilor de învățământ la această adresă: https://www.clasaviitorului.ro/.

Platforma dedicată învățării la distanță oferă și un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil direct la această adresă: services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf.

Învățarea la distanță prin serviciile gratuite Google este posibilă prin colaborarea cu EduApps și Ministerul Educației.

Vrei sa comentezi?