Google a anunțat că lansează un program pentru studenții care vor să învețe programare.

   „Atelierul Digital pentru Programatori” oferă cursuri gratuite care se vor desfășura pe o perioadă de 10 săptămâni. Studenții interesați pot opta pentru cursuri de Java, Android development pentru începători sau avansați.

   Activitățile se vor derula în trei hub-uri construite în parteneriat cu trei universități din țară: Universitatea București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Politehnica din Timișoara.

   Cele trei hub-uri Google pentru programatori vor funcționa și ca incubatoare pentru start-up-uri, oferind spațiu gratuit de co-working tinerilor care lucrează la dezvoltarea propriei aplicații și vor să lanseze un start-up. Tinerii antreprenori beneficiază în hub-urile Google de suport și sesiuni individuale de mentorat pentru identificarea oportunităților de creștere ale start-up-rilor, sesiuni de pregătire cu experți Google și acces la programul Google Cloud for Startups.

   Programul durează 6 luni și se finalizează printr-o sesiune Demo Day, în care tinerii își prezintă ideile în față unei comunități de investitori și experți în tehnologie.

Vrei sa comentezi?