camere-de-supraveghere-video-si-audio-in-gradinite

   Grădinițele ar putea fi obligate să aibă camere de supraveghere video și audio. Măsura face parte dintr-un proiect legislativ care va fi depus de deputatul PNL Ovidiu Raețchi. Dacă proiectul va fi votat, Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului vor fi obligate să dispună controale o dată la șase luni în grădinițe, informează B1 TV.

   Primul proiect prevede ca toate gradinițele și creșele care au cel puțin șapte copii înscriși să fie dotate cu mai multe camere de supraveghere video și audio. Măsura are ca scop prevenirea comportamentului violent al personalului fața de copii, potrivit inițiatorului legii. De asemenea, documentul conține și prevederi referitoare la securizarea înregistrărilor camerelor de supraveghere.

   Mai exact, la înregistrari, vor avea acces doar părinții și autoritățile, în cazul în care se fac cercetări în legatura cu unele înregistrari.

   Inițiatorul proiectului de lege spune că prezența camerelor video de supraveghere este esențială pentru ca părinții să știe de copiii lor.

Vrei sa comentezi?