burse-turcia

Guvernul turc acordă burse doctorale de aproximativ 500 de dolari pe lună, între trei luni și un an, pentru românii cu doctorat și cunoștințe de limbă turcă care vor să facă cercetare în universități din Turcia.

Înscrierile se fac până pe data de 31 octombrie 2013

Condițiile de participare, transmise de către Ambasada Turciei la București, sunt următoarele:

1. Bursele de cercetare pot fi accesate doar de studenți și cercetători internaționali (cetățenii turci și deținătorii de cetățenie dublă, turcă și română, nu sunt acceptați sa aplice).

2. Candidații trebuie să prezinte acceptul universității unde doresc să își desfășoare perioada de cercetare. Plasamentul la universități nu va fi efectuat de către agenția de burse a Turciei.

3. Nu există posibilitatea urmării unui curs prealabil de limbă străină (nici turcă nici altă limbă) de către participanți. De aceea este necesar ca participanții să cunoască limba în care se va desfășura programul de cercetare și să primească acceptul universității în privința acesteia.

4. Candidații trebuie să dețină titlul academic de doctor sau să se afle în procesul de pregătire a tezei de doctorat.

5. Persoanele născute după data de 01.01.1968 pot aplica pentru programul de burse din sesiunea 2013.

6. Durata burselor de cercetare este cuprinsă între 3 și 12 luni.

7. Bursierii programului ce cercetare vor primi indemnizație lunară ca studenți doctoranzi (echivalentul a aproximativ 500 USD pe lună). La cerere, agenția de burse poate oferi și cazare bursierilor.

8. Bursierii au obligația, ca la sfârșitul programului de cercetare, să scrie un articol pe tema cercetării efectuate.

9. Candidații ce îndeplinesc aceste condiții trebuie să completeze formularul de aplicare, să atașeze documentele solicitate în formular și să le trimită pe adresa de e-mail: research@turkiyeburslari.gov.tr, până la data de 31 octombrie 2013. Dosarul de aplicare trebuie să conțină și scrisoarea de acceptare de la universitatea gazdă.

10. În urma procesului de evaluare a dosarelor, candidații acceptați vor fi informați și vor primi scrisoarea de acceptare la programul de burse. Ulterior, candidații vor trebui să aplice la Ambasadele/consulatele Turciei pentru viză, semnarea contractului de acordare a bursei.

Vrei sa comentezi?