Anonymous

Hackerii Anonymous au postat pe pagina de internet a Massacusetts Institute of Technology un mesaj de comemorare a lui Aaron Swartz, cofondatorul companiei Reddit care s-a sinucis la vârsta de 26 de ani, scrie Mediafax

Aaron Swartz, fusese reținut în iulie 2011 și era acuzat de faptul că ar fi furat 4 milioane de documente de pe serverele MIT și Jstor, o arhivă digitală de jurnale științifice și lucrări academice. În cazul în care ar fi fost condamnat, Swartz risca o pedeapsă de până la 50 de ani de închisoare și o amendă de până la 4 milioane de dolari, scrie news.cnet.com.

În urma sinuciderii lui Swartz, hakerii Anonymous au spart site-ul MIT și au publicat un mesaj de comemorare a acestuia, catalogând aducerea lui în fața instanței drept o “grotescă eroare judiciară”. De asemenea, hackerii Anonymous au publicat pe site-ul MIT și o listă de dorințe:

Vrem ca această tragedie să declanșeze o reformă în ceea ce privește legile privind infracțiunile virtuale și în ceea ce-i privește pe procurorii care fac exces de zel când vine vorba de aplicarea lor.

Vrem ca această tragedie să declanșeze o reformă a legilor privind copyrightul și proprietatea intelectuală.

Vrem ca această tragedie să declanșeze o recunoaștere a opresiunii și injustiției pe care unele persoane și instituții le practică zilnic asupra persoanelor care îndrăznesc să se ridice.

Vrem ca această tragedie să declanșeze un angajament către un internet liber, protejat de cenzură și la care să aibă acces toată lumea.

Vrei sa comentezi?