romania_flag_26205800

ICR sărbătorește Ziua Națională în străinătate prin muzica lui Enescu, colinde și expoziții.

La Institutul Cultural Român de la Bruxelles Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un concert de gală, dar și cu un recital Constantin Silvestri la Conservatorul Regal.  Vor urca pe scenă soprana Olga Busuioc și orchestra de cameră London Schubert Players.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul va lansa o hartă interactivă, cu date despre moștenirea culturală și istorică românească și obiectivele românești din Istanbul.

Și la Lisabona, Ziua Națională a României va fi onorată prin două concerte, unul susținut de Cvartetul „Cellissimo” – Marin Cazacu, Alexandra Guțu, Răzvan Suma și Octavian Lup -, la Centro Cultural de Belém din Lisabona (2 decembrie, sala Pequeno Auditório, 400 de locuri) și la Casa da Música din Porto (5 decembrie, 300 de locuri).

Un alt eveniment important dedicat Zilei Naționale a României va fi organizat la Institutul Cultural Român de la Londra, pe 5 decembrie, în sala de concerte din Belgrave Square: recitalul extraordinar al sopranei Anita Hartig, în cadrul seriei „Concertelor Enescu”.

De asemenea, Institutul Cultural Român de la Paris organizează un concert dedicat lui George Enescu, pe 4 decembrie, la Sala Bizantină a Ambasadei României.

Institutul Cultural Român de la Praga organizează evenimentul „Centenar Constantin Silvestri”, pe 5 decembrie, la Academia de Muzică din Praga. Va avea loc un concert susținut de artiștii Anda Anastasescu, Cozmin Sime și Nicholas Carpenter.

Pe de altă parte, Institutul Cultural Român de la Stockholm va decerna, cu ocazia Zilei Naționale a României, premiul Marin Sorescu. Ceremonia va avea loc pe 2 decembrie, la sediul institutului.

Vrei sa comentezi?