În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem punem pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 17 Decembrie

Ai crede că pisicile sunt blânde și năstrușnice! Se pare însă că în Islanda, în perioada Crăciunului, acestea sperie copiii.

Potrivit legendelor, dacă nu ești cuminte, poți deveni mâncare pentru un animal mitologic, numit pisica Yule (Jólakötturinn).  Aceasta mișună pe dealurile islandeze. Poți scăpa doar dacă îi oferi cadou o pereche de șosete sau un pulover croșetat de bunica. Dacă îți termini treburile prin casă, Pisica de Crăciun te poate răsplăti cu haine noi.

Experții în folclor, spun că pentru a încuraja copiii să fie harnici, părinţii le spun povestea cu Yule Cat. Jólakötturinn, ştie şi ar putea spune care copii au fost leneşi.  Acest memento tinde să stimuleze copiii în a-şi face treburile lor.

Vrei sa comentezi?