Vineri, 27 noiembrie, la Hotel Radisson Blu din București, Grupul EDUCATIVA și Holland Education Consortium (HEC), cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, organizează Holland Education Day. Evenimentul este dedicat sistemului universitar olandez, la care 8 universități de cercetare și de științe aplicate își vor prezenta oferta educațională tinerilor interesați să înceapă studiile în această țară.

Foto: Universitatea din Groningen

   Holland Education Day va începe vineri, 27 noiembrie, la ora 15:00,cu un mesaj din partea Adjunctului Misiunii Regatului a Țărilor de Jos în București, dna. Anke ter Hoeve și cu o prezentare generală a sistemului academic olandez susținută de HEC. Ulterior, evenimentul va continua cu prezentările universităților prezente și cu o expoziție educațională, unde tinerii interesați de studiul în Olanda vor avea ocazia de a interacționa cu reprezentanții instituțiilor, pentru a obține informații specifice despre modalitatea de aplicare și viața de student în Olanda.

   Universități din top 200 la nivel mondial prezente la Holland Education Day

   În cadrul Holland Education Day vor fi prezente patru universități de cercetare aflate printre primele 200 din lume conform clasamentului Times Higher Education: Wageningen University (locul 47 la nivel mondial), University of Groningen (locul 74), Radboud University, Nijmegen (locul 125 mondial), University of Twente (locul 149 mondial). Totodată, cei interesați să aplice la programe de studiu orientate spre mediul business, au oportunitatea de a vizita standurile universităților de științe aplicate prezente la Holland Education Day (Hanze University of Applied Sciences, Stenden University of Applied Sciences, The Hague University of Applied Sciences, HAN University of Applied Sciences).

   Tinerii interesați de studiul în Olanda pot participa la sesiuni de discuții personalizate

   Pe parcursul întregului eveniment, participanții pot beneficia de interviuri cu reprezentanții universităților. Aceste discuții sunt deschise doar participanților VIP, tineri atent selecționați în urma înscrierii lor la eveniment, care au manifestat un interes deosebit pentru sistemul academic olandez. Scopul interviurilor este ca tinerii să afle direct de la sursă informații practice și de actualitate despre programele oferite și experiențele altor studenți internaționali. Participanții VIP își pot programa interviuri cu reprezentanții instituțiilor chiar în procesul de înregistrare.

   Taxe de școlarizare accesibile și surse de finanțare

   Participanții de la Holland Education Day au ocazia de a afla informații specifice despre sistemul academic olandez: învățământ de talie mondială (12 universități de cercetare din Olanda se află printre primele 200 din lume), adaptat la nevoile specifice de studiu ale studenților, în condiții financiare extrem de accesibile (taxe de școlarizare de aproximativ 2000 de euro pe an, ce fac ca Olanda să fie una dintre cele mai favorabile destinații de studiu din Europa; mai mult decât atât, studenții pot obține împrumuturi avantajoase de la statul olandez pentru a le acoperi, chiar și la nivel de master, taxele de școlarizare).

Vrei sa comentezi?