În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 5 Decembrie 2021

În Noua Zeelandă a devenit o obişnuinţă să se serbeze Crăciunul de două ori într-un an. O dată pe 25 Decembrie şi a doua oară în iulie, atunci când este mijlocul iernii.

Totodată, Noua Zeelandă este cel mai indicat loc de pe mapamond dacă vrei să petreci o zi de Crăciun cu foarte multe ore de lumină. În unele părți din Insula de Sud se luminează la 5 dimineaţa  și nu se întunecă până la ora 22:00, putând să ai astfel parte de o zi de Crăciun foarte lungă!

Multe persoane în Noua Zeelandă urmează vechile tradiţii engleze în ceea ce priveşte masa tradiţională: curcan, budincă de stafide şi salate reci. Nimeni nu consideră Crăciunul complet fără prăjitura „Pavlova” – preparată din bezea şi decorată cu kiwi, căpşuni şi frişcă.

Vrei sa comentezi?