Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență.

”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Anisie pentru Hotnews.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va intra în stare de urgență începând de luni, 16 martie.

Decretarea stării de urgență se poate face pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar durata acesteia poate fi prelungită de preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului. Asta înseamnă că școlile rămân închise până cel puțin pe 16 aprilie.

Între timp, elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și BAC pot urmări de luni cursurile de Teleșcoala organizate de TVR în contextul închiderii școlilor din cauza noului coronavirus.

Cursurile vor putea fi urmărite de luni până vineri, atât la TVR 2, cât şi online pecanalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro.

Emisiunea poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a.

Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Vrei sa comentezi?