Ultima medie de admitere la 32 de licee din Capitală a fost sub 5. Asta arată un raport al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

   De asemenea, la 17 licee din București s-a intrat chiar si cu medii între 2 si 3. Cea mai mică a fost pe lista Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” – 2,03, înregistrată la profilul Tehnic.

   La 21 de licee au fost admisi elevi cu media între 3 si 4, iar la 16 licee din Capitală ultima medie de admitere a fost între 4 si 5.

   Pe de altă parte, la liceele de elită, ultima medie de admitere a depășit 9,70. E vorba de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” unde s-a intrat cu 9,77 la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică. Această notă se află în topul ultimelor medii de admitere la liceele din Capitală.

   Următorul liceu cu medii mari este Colegiul Național „Sfântul Sava”. Acolo ultima medie de admitere a fost 9,76, tot la specializarea Matematică-Informatică.

   Elevii care nu au depus cerere de înscriere la liceu și nu au fost repartizați în prima etapă mai au o șansă să fie admiși la liceu în etapa de admitere din toamnă, când va mai avea loc o repartizare. 

   Potrivit Ministerului Educației, repartizarea din toamnă la liceu se face după următorul program:

 • 18 iulie – Afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă ori maternă
 • 3 septembrie – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau maternă
 • 4-5 septembrie – Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de limba modernă sau maternă
 • 3-6 septembrie – Primirea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anteriara, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare
 • 7 septembrie – Repartizarea absolvenţilor care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare, utilizând aplicaţia informatică centralizată
 • 7 septembrie – Transmiterea rezultatelor repartizării.

   Acte necesare pentru înscriere la liceu:

   Candidații declarați admiși în clasa a IX-a, după repartizarea computerizată, trebuie să întocmească un dosar care urmează să fie depus la liceul unde au fost repartizați. Acest dosar de înscriere trebuie să conțină:

 • cererea de înscriere
 • cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie legalizată 
 • adeverință cu notele obținute la tezele cu subiect unic
 • 4 foaia matricolă a claselor V-VIII
 • 5 fișa medicală

Vrei sa comentezi?