a-doua-sesiune-de-bac-2013

Absolvenții de liceu care nu s-au înscris în sesiunea de vară, sau care au picat primele probe mai au o șansă să treacă examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă.

Înscrierile au loc în perioada 15-19 iulie.

Între 19 și 20 august absolvenții vor susține proba orală a limbii române. Iar în zilele de 19 și 21 august candidaților le vor fi evaluate competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va desfășura între 20 și 21 august, în vreme ce evaluarea competențelor digitale va avea loc între 22 și 23 august.

Candidații vor intra în focul probelor scrise pe 26 august, când vor susține examenul la limba și literatura română, iar 27 august elevii aparținând minorităților naționale vor avea examenul scris la aceeași probă.

Proba obligatorie a profilului se va susține în 28 august, iar cea la alegere a profilului și specializării în 30 august. Afișarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestațiilor, în aceeași zi, până la ora 16,00.

Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 3 și 4 septembrie, urmând ca afișarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.

Vrei sa comentezi?