diploma-dele

   Instituto Cervantes din București a anunțat că au început înscrierile pentru examenele DELE din sesiunea mai 2015 pentru nivelurile: A1, A2, B1, B2 și C1 și C2.

    Cei interesați se pot înscrie pentru această sesiune de examene până pe 8 aprilie.

    Recunoaștere internațională

   Diplomele DELE – Diploma de Español como Lengua Extranjera – sunt titluri oficiale care acreditează cunoștințele de limba spaniolă și care sunt eliberate de către Instituto Cervantes în numele Ministerului Educației, Culturii și Sportului din Spania. Reprezintă o sursă de promovare personală în domeniile academic și profesional, au valabilitate nelimitată și sunt recunoscute internațional, conform specificațiilor din Cadrul Comun European de Referință pentru Limbile Străine.

  De asemenea, sunt recunoscute în toată lumea de către firme private, camere de comert și sisteme de învățământ public și privat. Diplomele DELE sunt utile pentru a înlesni promovarea profesională și accesul la sistemul educativ din Spania și din cele peste 100 de țări în care se realizează acest examen.

   În 2015, probele de examen se vor desfășura în peste 900 de centre de examen distribuite în aproape 100 de țări. Vor fi disponibile cele 6 niveluri deja existente: A1, A2, B1, B2, C1 și C2. În plus, pentru prima dată, vor avea posibilitatea de a susține examenul A1 Școlar și examenul cu beneficii duble A2/B1 Școlar, acesta fiind de asemenea destinat elevilor. Anul trecut s-au înregistrat 66.000 de înscrieri, reprezentând o creștere de 3% față de anul precendent.

  În România, mulțumită Acordului dintre Instituto Cervantes și Ministerul Educației Naționale, elevii din sistemul public de învățământ preuniversitar beneficiază de condiții speciale. Pe întreg teritoriul României funcționează alte 14 centre de înscrieri unde toți cei care doresc să își acrediteze cunoștințele de spaniolă au posibilitatea de a se înscrie.

   Recunoaștere în România

  • Diploma de Spanioă Nivel A2 absolvă candidații de susținerea probei de admitere în cadrul liceelor bilingve.
  • Diploma de Spaniolă Nivel B1 absolvă candidații de susținerea probei corespunzătoare de Bacalaureat încă din anul 2010.
  • Diplomele de Spaniolă Nivel B2, C1 și C2 sunt recunoscute de către universitățile din România pentru recunoașterea competențelor lingvistice.

   Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați: http://diplomas.cervantes.es

Vrei sa comentezi?