5Licee-5Teatre_Poster   Vineri, 9 octombrie 2015, se va da startul celei de a 5-a Ediții a Proiectului 5 licee – 5 teatre. Devenit deja tradiție, proiectul a ajuns la o ediție aniversară, care debutează la finalul acestei săptămâni cu un eveniment ce îi va aduce împreună pe toți participanții la această etapă – organizatori, teatre partenere, elevi și profesori.

   Lansarea va avea loc la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București,vineri, săptămâna aceasta,începând cu ora 11:00.Fundația ECDL ROMANIA, alături de partenerii săi, UNITER, Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, vă invită să îi cunoașteți pe tinerii artiști și spectatori de teatru.

    5 licee – 5 teatreeste un proiect educațional ce își propune să încurajeze implicarea liceenilor în activități culturale, prin accesul acestora în instituții și la spectacole de teatru, provocându-i în același timp la un concurs de piese de teatru.

   Teatrele își deschid stagiunea pentru alți 150 de elevi din 5 licee din capitală, între care și membri ai trupelor de teatru din școli. Aceștia vor viziona gratuit piese din stagiunea fiecăruia dintre cele 5 teatre din București, partenere în proiectul dedicat tinerilor, 5 licee – 5 teatre:Teatrul Mic, Teatrul Național I.L. Caragiale București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă și Teatrul Metropolis.

   Liceele participante la această ediție aniversară 5 licee – 5 teatre sunt cele care, la edițiile anterioare ale proiectului, au câștigat trofee 5 licee – 5 teatre în cadrul Galelor de la finalul fiecărei etape: Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Liceul Teoretic Marin Preda și Colegiul Național Ion Neculce.

   Și de data aceasta, noile trupe de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activități interactive desfășurate de teatrele partenere și vor fi coordonate de către aceștia în punerea în scenă a unei piese de teatru scurte. Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2015 și se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, când vor avea loc reprezentațiile și premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni.

   La evenimentul de lansarea celei de a 5-a etape 5 licee – 5 teatre, ne propunem să aflăm impactul pe care programul îl are în rândul elevilorși profesorilor prin această ediție, dar și prin edițiile anterioare. De la prima ediție până la startul celei din 2015, alți 600 de elevi din 20 de licee bucureștene diferite au participat la 5 licee – 5 teatre. Educația alternativă are o importanță esențială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptați către valori reale și corecte, inclusiv către valori culturale.

  Vă așteptăm vineri, 9 octombrie 2015, ora 11:00, în Sala de festivități a Colegiului National Gheorghe Lazăr (Bulevardul Regina Elisabeta 48, București).

  Puteți afla mai multe informații despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www.ecdl.ro

Vrei sa comentezi?