Absolvenții de liceu, care nu s-au prezentat sau nu au fost declarați admiși la prima sesiune a Bacalaureatului, sunt așteptați luni la examen.

   Prima probă a sesiunii august – septembrie a Bacalaureatului este Limba și literatura română – proba scrisă.

   Marți va avea loc proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri este programată proba obligatorie a profilului. Joi este programată proba la alegere a profilului.

   Afișarea rezultatelor finale la examen va avea loc pe 6 septembrie 2018.

Trebuie să știi că:

  • accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face între orele 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
  • timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
  • pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.
  • pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.
  • la probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

   Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

   Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Vrei sa comentezi?