Histroniada Liceenilor

   Histrioniada Liceenilor, evenimentul dedicat tinerilor de liceu pasionați de actorie, va avea loc la Cluj între 5 și 9 septembrie.

   Aflat la a 14-a ediție, festivalul este organizat de Consiliul Județean al Elevilor Cluj și se desfășoară în regim de concurs.

   Histrioniada Liceenilor se adresează trupelor de teatru formate din cel puțin 5 liceeni (clasele IX – XII), numarul maxim de componenți ai unei trupe fiind de 11 elevi. Piesele prezentate trebuie să fie interpretate exclusiv în limba română iar durata unei reprezentații trebuie să fie cuprinsă între 15 și 40 minute. Jurizarea este realizată de practicieni de teatru selectați de către organizatori. Premiile se vor acorda pentru categoriile: cel mai bun spectacol (locul I, II, III) , cel mai bun actor în rol principal, cea mai buna actriță în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriță în rol secundar, cea mai bună regie, cea mai bună scenografie și un premiu special al juriului.

   Noutăți ale ediției din acest an sunt categoria de concurs ”one man show” și prezența mai multor trupe față de anii anteriori.

   Mai multe detalii despre programul evenimentului sunt updatate pe pagina dedicată de facebook, unde în prezent se recrutează voluntari.

Vrei sa comentezi?