ECDL_2015_Scoala_Web

 

   Elevii pot să facă un pas înainte și să își obțină Permisul ECDL (European Computer Driving Licence). Astfel, competențele lor digitale sunt recunoscute la nivel internațional și certificate pe termen nelimitat, elevii având oportunitatea de a echivala proba de Competențe digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC.

   Mai mult, dacă se înscriu și susțin cel puțin un examen ECDL în perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015, pot câștiga unul dintre premiile IT oferite de Fundația ECDL ROMANIA.

   Fundația ECDL ROMANIA încurajează tinerii să opteze pentru instruire și certificare IT la standard internaționalși în anul școlar 2015-2016, în situațiaîn care astăzi, dobândirea aptitudinilor IT este o condiție obligatorie pentru a face față cerințelor tot mai ridicate în competiția de pe piața muncii. Dovedirea competențelor digitale și încrederea în propriile abilități pot fi asigurate doar prin obținerea unei certificări la standarde internaționale.

  În perioada 14 septembrie – 18decembrie 2015, toțieleviiînscrișiînînvățământulpreuniversitardinRomânia, care intenționeazăsăîșicertificecompetențele de utilizare a computeruluiprinPermisul ECDL, se înscriuautomatîncursa pentru câștigareaunuiadintrecelepatreupremiioferite de Fundația ECDL ROMANIA: un laptop și patru tablete.Oferta este valabilădoar pentru elevi, înperioadarespectivă. Regulamentulcomplet al concursuluiÎncepeșcoalacu ECDL!este public pe pagina web a Fundației ECDL ROMANIA.

   ECDL PROFIL permite candidaților săîși construiască un profil de module ECDL în funcție de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea exact pe competențele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

   Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc și să echivaleze proba de Competențe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor – Permisul ECDL PROFIL START BAC și Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent.

  Programa pentru evaluarea competențelor digitale și obținerea Permisului ECDL adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale.

ECDL ROMANIA

   Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internațional în 150 de țări și numără pânăîn prezent 14 milioane de persoane înregistrate în program.

   În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

   ECDL ROMANIA este Operatorul Național al licenței ECDL în România, cu o rețea de peste 700 de centre de instruire și testare acreditate pe întreg teritoriul țării.

   Pentru mai multe informații accesați www.ecdl.ro  sau www.ecdl.org.

Vrei sa comentezi?