ora_de_religie_in_scoli

   Părinții pot depune cereri pentru înscrierea copiilor la ora de religie până pe 6 martie.

   Anunțul a fost făcut de subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Liliana Preoteasa.

   Curtea Constituțională a stabilit că obligativitatea înscrierii copiilor la ora de religie este neconstituțională, așa că părinții care doresc ca religia să fie în continuare studiată de cei mici la școală trebuie să depună o cerere în acest sens.

   Reprezentanții cultelor religioase spun că în 25 de țări ale Uniunii Europene, religia e obligatorie în școli. Pe de altă parte,  Patriarhia Română ar vrea ca înscrierile la ora de religie să se facă pe toată durata școlarizării.

   Deputatul Remus Cernea a insistat ca înscrierile să aibă loc, la începutul fiecărui an școlar. Acesta le-a reproșat colegilor că în sala de ședință se află două icoane ortodoxe și le-a recomandat ca de acum înainte să lipească pe pereți și postere cu atei sau să pună simboluri ale tuturor cultelor religioase din România.

   Alți reprezentanți ai cultelor au propus ca înscrierile la ora de religie să aibă loc la sfârșit de an școlar pentru anul școlar următor.

   Pâna una alta, Ministerul Educației așteaptă o decizie a Parlamentului în acest sens.

   Elevii care nu vor să participe la ora de religie vor merge în biblioteca școlii sau pot alege una dintre materiile opționale. De asemenea, în cazul în care ora de religie este prima sau ultima în orarul unei zile, elevul nu este nevoit să se prezinte la școală.

Vrei sa comentezi?