bacalaureat

   Aproape 51.000 de absolvenți de liceu care au picat bacul în prima sesiune, plus alți 340.000 care nu au promovat examenul în ultimii ani, mai au o șansă în toamnă. Au început înscrierile pentru cei care speră să aibă mai mult noroc la cea de-a doua sesiune.

   Potrivit statisticilor, doar unul din zece tineri care nu promovează din prima examenul, reușește să obțină diploma. La nivel național, sunt 55 de licee unde niciun elev nu a luat bacalaureatul.

   Pe 17 august încep din nou emoțiile pentru cei care nu s-au prezentat sau au picat examenul maturității în sesiunea de vară. Timp de două zile, absolvenții vor avea evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pentru ca pe 18 și 19 august să le fie verificate competențele într-o limbă de circulație internațională.

   Pe 20 și 21 august vor susține evaluarea competențelor digitale, urmând apoi să își verifice cunoștințele de limba și literatura română, în scris, pe 24 august. Două zile mai târziu, ei vor susține proba obligatorie a profilului, iar pe 28 august proba la alegere.

   În ultima zi a lunii august se vor afișa primele rezultate și se vor putea depune contestațiile, urmând ca pe 3 septembrie să fie afișate rezultatele finale.

Vrei sa comentezi?