inscriere_clasa_pregatitoare

Înscrierile la clasa pregătitoare și clasa I se vor face în două etape. 

Prima etapă este programată în perioada 2-22 aprilie, iar a doua, între 8 și 17 mai. La cea de-a doua etapă vor participa doar copiii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ, în prima etapă.

Clasa pregătitoare va putea fi organizată și la școală și la grădiniță. Așa prevede proiectul lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației.

În clasa pregătitoare, vor fi înscriși copii care împlinesc 6 ani până pe 31 august. La solicitarea părinților, pot fi primiți și cei care nu au împlinit această vârstă până la începutul anului școlar, dacă vor trece testele ce demonstrează că sunt pregătiți de școală. Cei care împlinesc 7 ani până la sfârșitul lui august vor fi înscriși în clasa I.

La înscriere, părinții vor competa o cerere-tip, vor aduce copii după actele de identitate, certificatul de naștere al copilului și doccumentul care atestă că e apt copilul de școală. Proiectul se află în dezbatere publică până pe 24 martie.

Dacă o școală primește foarte multe cereri de la părinți al căror domiciliu se află în afara circumscripției, se vor aplica unele criterii de departajare. Vor avea prioritate copii orfani de unul sau de ambii părinți, cei care provin de la centrele de plasament sau cei care au frați sau surori înmatriculați la școala respectivă. Dacă nici așa nu se ajunge la o departajare, fiecare unitate de învățământ poate aplica propriile criterii.

Vrei sa comentezi?