cangur-mate

   Proiectul internațional de Matematică Aplicată Cangurul este cea mai populară testare la nivel global organizându-se în peste 21 de țări din lume. Încă de la prima ediție, proiectul a promovat matematica în rândul tuturor elevilor, verificându-le și dezvoltându-le cunoștințele, intuiția, gândirea aplicativă, capacitatea de a selecta și de a lua decizii. Forma testării s-a schimbat de la prima ediție și până astăzi. Astfel, în prezent, elevii au posibilitatea să-și aleagă un număr de subiecte dintre cele propuse, să opteze pentru întrebări de științe (fizică, chimie, biologie), educație financiară sau informatică. Competiția se adresează tuturor elevilor, începând din clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a inclusiv.

   În România, acest proiect educațional este organizat de Editura SIGMA și cu Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație în parteneriat cu Banca Comerciala Română (BCR). Testarea are loc în data de 26 martie 2016 începând cu ora 9:00.

   În funcție de numărul de solicitări, organizatorii vor pune la dispoziția participanților centre de testare.  Acestea sunt afișate pe site-ul www.cangurul.ro și pe paginile de facebook Proiectele Educaționale Cangurul și Comunitatea Cangurul.

   Regulamentul testării îl puteți găsi accesând  linkul următor: http://cangurul.ro/regulament-concursul-international-de-matematica-aplicata-cangurul.html

   Culegeri de pregătire pentru testare puteți găsi pe site-ul www.librariesigma.ro la secțiunea “Materiale Cangurul”.

   Data limită a înscrierilor este 11 martie 2016.

   Pentru înscrieri individuale în centrele de testare, vă rugăm să contactați direct organizatorii telefonic sau prin email. Informații suplimentare se pot obține la 0212434035, 0212434036, la adresa de emai inscrieri@cangurul.ro sau pe site-ul www.cangurul.ro.

   DE CE SĂ PARTICIPI LA PROIECTUL EDUCAȚIONAL INTERNAȚIONAL DE MATEMATICĂ APLICATĂ CANGURUL?

  • Poți câștiga un loc gratuit în Tabăra Internațională Cangurul organizată în România.
  • Poți câștiga un loc gratuit într-un circuit în Europa.
  • Îți testezi și îți pui în aplicare cunoștințele dobândite până acum în școală la matematică, științe, educație financiacă sau informatică.
  • Afli lucruri noi pe care nu le știai până acum în domeniul matematicii, știintelor, educației financiare sau informaticii.
  • Te familiarizezi cu atmosfera de testare.
  • Îți pui în practică spiritul de inițiativă, abilitățile sociale și de comunicare și gândirea analitică.

Vrei sa comentezi?