remus-pricopie

Ministerul Educației a publicat organigrama de funcționare care prevede structura ministerului și trecerea institutelor naționale de cercetare în subordinea Educației.

Printre cele 46 de institute naționale de cercetare care se află acum în subordinea Ministerului Educației se numără Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserelor, Plasmei și Radiației, unde se construiește cel mai mare laser din lume în cadrul proiectului ELI-NP cu finanțare europeană de 83% din costurile de peste 350 de milioane de euro.

Institutele aflate în coordonarea sau în subordinea Academiei Române și a academiilor de ramură pot trece în coordonarea Ministerului Educației numai cu acordul Academiei Române și al academiilor de ramură.

De asemenea, Ministrul Educației, Remus Pricopie, va putea numi un nou secretar de stat pe preuniversitar, loc rămas vacant după eliberarea din funcție a lui Stelian Fedorca fiindcă Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil, la începutul lunii martie.

Potrivit presei locale, fostul inspector școlar general din județul Vâlcea, Florian Smeureanu, ar fi fost propus de PNL pentru funcția de secretar de stat pe preuniversitar în cadrul Ministerului Educației.

Vrei sa comentezi?