Drapeaux parlement europe 3D

   Studenții sau masteranzii români sunt invitați să aplice pentru un internship la Institutul Diplomatic Român (IDR), stagiu de pregătire care se va desfășura între 7 martie – 7 iunie 2016, având ca termen limită de depunere a candidaturilor data de 1 martie 2016.

   Direcția Furnizare de Expertiză către Ministerul Afacerilor Externe din cadrul IDR invită tinerii studenți sau masteranzi specializați în istorie, jurnalism, comunicare, științe politice, relații internaționale sau limbi străine să se înscrie la un stagiu de pregătire de trei luni, IDR-ul propunându-și prin acest internship realizarea unui proiect de cercetare a cărei temă centrală este „Uniunea Europeană și criza refugiaților”. Rezultatele cercetării vor fi diseminate printr-o serie de materiale de analiză care urmează să fie publicate pe site-ul instituției.

   Studenții selectați vor fi în număr de opt și vor lucra în regim part-time, activitatea lor fiind neremunerată. La finalul activității le va fi eliberată o adeverință de practică. Totodată, pe toată durata stagiului, aceștia vor avea acces neîngrădit la colecțiile bibliotecii IDR.

   Condiții de participare și procedura de selecție a dosarelor:

  • sunt admiși doar studenții și masteranzii facultăților de istorie, jurnalism, comunicare, știinte politice, relații internaționale și limbi străine;
  • IDR oferă doar opt stagii de pregătire;
  • candidații trebuie să cunoască foarte bine limba engleză (reprezintă un avantaj cunoașterea altor limbi străine);
  • trebuie să aibă cunoștinte de operare PC, să fie capabili să lucreze în echipă și să respecte termenele impuse;
  • este apreciat spiritul de inițiativă și gândirea critică dar și capacitatea de sinteză și analiză;
  • candidații vor trimite un CV în format Europass și o lucrare de analiză referitoare la tema/proiectul de cercetare de maximum 3 pagini (format Times New Roman, 12, 1.5 rânduri).

   Dosarele de candidatură vor putea fi transmise până pe 1 martie 2016, la adresa stagiu@idr.ro.

   Mai multe detalii pe: http://www.idr.ro/Internship-IDR.html.

Vrei sa comentezi?