ion_ianosi

Facultatea de Filosofie serbează pe 25 aprilie una dintre personalitățile marcante ale culturii române contemporane, Domnul Academician și Profesor al Facultății de Filosofie, Ion Ianoși.  Întâlnirea va avea loc la sediul Facultății începând de la ora 10.

Iar legat de acest eveniment se lansează și call-ul for papers pentru conferința Idei filosofice în arta Europeană modernă și contemporană (1850-2000). 

De ce se apelează la tehnici noi de creație, de ce arta și artistul devin tot mai implicați în viața socială și politică a vremii, de ce sunt abandonate anumite categorii estetice în favoarea altora, de ce noul este clamat cu vehemență până devine o tradiție, care sunt efectele globalizării asupra artelor, ce teme filosofice se regăsesc în manifestările artistice ale acestei perioade? Acestea sunt doar câteva dintre temele ce vor fi abordate în cadrul evenimentului.

Conferința națională de estetică și filosofia artei pentru studenți, masteranzi și doctoranzi va avea loc la Facultatea de Filosofie a Universității din București pe 25 aprilie 2013.

Cine dorește să participe la eveniment trebuie să trimită lucrările până pe 25 martie la adresa conferinta_filosofia_artei@yahoo.com

Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

Vrei sa comentezi?