Conceptul de “internship” a apărut acum  mai bine de 100 de ani în Statele Unite ale Americii, ca metodă alternativă de a le oferi experiență de muncă studenților înainte să-și înceapă cu adevărat cariera.

În România, târgurile de internship sunt un element nou, însă tot mai mulți tineri se îndreaptă către aceste programe. Ce oferă internship-ul și nu oferă cursurile de la facultate sau un job pe perioada verii?

Edu-news.ro îți răspunde  la această întrebare și îți oferă 4 motive pentru care să urmezi un program de internship:

1 Vei avea ocazia să experimentezi! Experiențele unui internship te vor ajuta să iei decizii corecte în ce privește alegerea carierei. Aceasta este șansa ta de a explora cariere în diferite domenii sau de a investiga domenii specifice din aria ta de interes. Este aproape imposibil să știi cu adevărat dacă ți se va potrivi o anumită carieră până când nu vei încerca, iar un internship reprezintă modalitatea perfectă de a “testa apele”.

2 Vei deveni mai atractiv pentru angajatori!

Angajatorii sunt încântați atunci când ai deja experiență pe piața muncii. La un moment dat, poate fi dificil de a concura pentru cele mai bune locuri de muncă dacă nu ai finalizat cel puțin un internship. Stagiarii dezvoltă noi aptitudini pe care le pot demonstra potențialilor angajatori. Multe dintre competențe sunt cel mai bine învățate la locul de muncă, iar internshipurile chiar dacă nu sunt direct legate de cariera ta îți vor da ocazia să dezvolți abilități cum ar fi leadership-ul, gândirea analitică, comunicarea și abilități interpersonale.

3. Ai oportunitatea să te conectezi  la “lumea reală” pentru a-ți îmbunătăți experiența academică și performanța. Nu numai că poți aplica cunoștințele teoretice pe care le înveți în clasă la experiențele unui job, dar poți lua aceste experiențe înapoi în sala de clasă.

4 Îți construiești o rețea de cunoștințe.  Vei avea ocazia să cunoști oameni care te pot ajuta atât pe timpul internship-ului, precum și ulterior. Internship-ul vă oferă oportunitatea perfectă de a vă conecta cu profesioniști din domeniul dumneavoastră și de a stabili relații de durată.

Alexandra Fodor, alexandra.fodor@edu-news.ro

Sursa Foto:http://hirestandards.wordpress.com

Vrei sa comentezi?