invata-sa-pedalezi

   Ai bicicletă? Nu ai bicicletă? Știi sau nu știi să mergi pe bicicletă?

   Oricare ar fi răspunsul, este PERFECT! Pentru că duminică, 28 septembrie, poți învăța tu însuți să mergi pe bicicleta sau îți poți învăța prietenii în cadrul evenimentului caritabil „Învață să pedalezi!”. Și nu oricum, ci pentru o cauză bună!

   Proiectul „Învață să pedalezi” este parte din programul educațional Ajungem Mari, al Asociației Lindenfeld, ce se adresează copiilor din centre de plasament.  Prin acest proiect, voluntarii Ajungem Mari vor învăța să meargă pe bicicletă 50 de copii înscriși în programul de asistentă și protecție a copilului în sectorul 6 și le vor pune la dispoziție 10 biciclete.

   Evenimentul de duminică va fi o mare lecție de pedalat – voluntarii Ajungem Mari îi vor învăța pe copii, folosind cele 10 biciclete, iar bicicliștii le vor oferi prietenilor lecții de pedalat. Accesul la eveniment este gratuit, iar participanții pot face donații care să susțină proiectul în continuare.

   Evenimentul caritabil va avea loc în parcul Crangasi, la intrarea dinspre Piața Crangasi, duminică, de la ora 15:00 la ora 19:00. Sunt invitați pasionații de pedalat, cei care vor să învețe sau cei care vor să îi cunoască pe copii și să îi ajute în continuare.

   Evenimentul marchează startul campaniei „Învață să pedalezi” în sectorul 6 – urmează întâlniri săptămânale ale voluntarilor în parc pentru următoarele lecții de mers pe bicicletă. Asociația își dorește să extindă proiectul și în sectoarele 1, 2 și 3.

  Proiectul „Învața să pedalezi!” a fost finanțat cu ajutorul fundraiserilor de la Maratonul Transilvaniei din cadrul festivalului În Transylvania, organizat de Asociația Padina Fest și Clubul Sportiv Smart Atletic. Deși inițial s-a dorit cumpărarea a 10 biciclete, costul fiind prea mare, cei  2666 lei strânși au fost folosiți pentru repararea și transportul bicicletelor primite ca donație.

   Mai multe detalii despre proiectul „Învață să pedalezi!” puteți găsi pe pagina Ajungem Mari și pe pagina evenimentului.

Vrei sa comentezi?