ipad_universitati

Învățământ la distanță de pe iPad la universitățile britanice
Foto: news.hult.edu

Tinerii din Marea Britanie care studiază la distanță primesc iPad-uri pe care să își poată descărca lecțiile de oriunde s-ar afla.

Popularitatea smartphone-urilor este în continuă creștere , motiv pentru care universitățile doresc să răspundă cererii studenților de a accesa lecțiile predate prin intermediul noilor gadget-uri, scrie “The Guardian“.

Măsura nu este oferită de toate universitățile britanice, dar la Leicester, spre exemplu, aceasta a fost implementată în urmă cu câteva luni, iar studenții sunt foarte mulțumiți și până acum nu s-a pierdut niciun iPad.

Studenții au posibilitatea de a citi online cursurile și totodată să între în contact cu profesorii.

Universitatea Open (OU) a lansat deja o aplicație numită “OU Anywhere“, pe care studenții o pot folosi să descarce materialele nu numai pe tablet cât și pe telefon.

OU intenționeză să extindă proiectul, astfel studenții vor putea să își sune tutorii, să le adreseze întrebări, să îsi publice însemnările, să vadă căți studenți conectați citesc același material, ca mai apoi să pornească o conversație pe această temă.

Pe de altă parte specialiștii de la Universitatea din Leicester sunt de părere că telefonul mobil poate fi folosit pentru a învăța materiale nu foarte mari și într-un timp relativ scurt. Cu toate acestea se vehiculează că acest mod de a reține informația este mai eficient decât cinci ore de studiu superficial în weekend.

Vrei sa comentezi?