Irina Rimes a fost aleasă ambasadorul Zilei Brâncuși de către Ministerul Culturii.

Ziua Brâncuși va avea loc pe 19 februarie 2020, când se vor împlini 144 de ani de la nașterea celui mai important artist al României.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat că a apelat la Irina Rimes pentru a aduce tinerii mai aproape de cultură. Pe de altă parte, cântăreața i-a propus ministrului, să îi invite la discuții și pe cei de la 5 Gang, pentru a atrage un public și mai tânăr decât cel pe care îl are ea.

„N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa”, a povestit Irina Rimes.

Ziua Brâncuși va fi celebrată pe 19 februarie 2020 la Muzeul Național de Artă al României. Vizitatorii vor avea acces gratuit pe parcursul întregii zile și se vor putea bucura de trei tururi ghidate în sala Brâncuși din Galeria Națională.

Vrei sa comentezi?