Cumintenia Pamantului

 O sumă de 562.117 euro a fost donată în cadrul campaniei de subscripție națională pentru achiziționarea operei lui Brâncuși, sculptura “Cumințenia Pământului”, până la data de 15 august, a anunțat marți Ministrul Culturii.

   „Am depășit o jumătate de milion de euro în campania “Cumințenia Pământului”. Suma totală este de 562.117 euro. În doar două săptămâni am reușit să strângem peste 200.000 de euro”, a scris ministrul Corina Șuteu pe pagina de Facebook. Suma anunțată la 1 august era de 361.098 de euro.

   Campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși a fost lansată oficial în luna mai de către Guvenul României și Ministerul Culturii, și se va derula până pe 30 septembrie. Suma totală care trebuie strânsă este de șase milioane de euro.

   ”Cumințenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907, și aparține patrimoniului cultural național, în categoria Tezaur. Sculptura este găzduită în acest moment de către Muzeul Băncii Naționale a României.

   Mai multe detalii despre cum puteți dona aici.

Vrei sa comentezi?