Se dă startul concursului de mountain bike Livada cu Cireși, din calendarul Riders Club, organizat de Adrian Nițu, ciclist de performanță, împreună cu echipa MPG. Pe 1 iulie 2017, la Păulești, riderii au ocazia să se bucure de o frumoasă incursiune în natură și să admire peisajele verzi și pitorești din județul Prahova.

   Maratonul ciclist marca Riders Club, aflat la a 4-a ediție, are trasee pentru fiecare ciclist, fie cu experiență sau începător, ce sunt desenate printre dealuri și păduri și oferă multe momente interesante, mixate cu adrenalină și cu porțiuni de relaxare, toate pentru a spori plăcerea de a pedala.

   Se va alerga pe 4 trasee: Family – 7 km, disponibil pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani, însoțiți de adulți, dar și cei care vor o tură de agrement; Scurt – 17 km, deschis riderilor mai putin experimentați; Standard – 34 km, pentru cicliștii care doresc să guste din plin frumusețile zonei; Epic – 48 km, care ofera un test bun de adrenalină și de rezistență celor mai competitivi dintre concurenți. Pe aceste patru rute se vor desfășura nu mai puțin de 40 de curse, împărțite pe 5 niveluri și variate categorii de vârstă.

   Ultimele noutăți legate de acest concurs MTB vin să îmbunătățească experiența tuturor participanților. Ca urmare a codului roșu de caniculă anunțat pentru data de 1 iulie 2017 au fost efectuate modificări în programul evenimentului Livada cu Cireși. Astfel, startul curselor a fost devansat după cum urmează: la ora 08:30 vor pleca toți concurenții înscriși pe traseul Family, de 7 km; la ora 10:00 va avea loc Startul in valuri pentru cicliștii înscriși pe traseele Scurt, Standard și Epic! Programul actualizat si detaliat al evenimentului poate fi consultat aici.

   Echipa MPG reamintește cicliștilor că verificarea periodică a stării de sănătate este importantă. În condițiile în care s-au anunțat temperaturi de peste 37˚C, riderii sunt sfătuiți să aibă grijă la alimentația și hidratarea lor. Specialiștii recomandă consumarea unei cantități de apă de minim 1,5 litri/zi, precum și a alimentelor bogate în fibre și cu un conținut ridicat de apă. Totodată, persoanele care suferă de boli cardiovasculare, trebuie să evite să depună un efort fizic intens pe durata caniculei, pentru că temperaturile extreme le pot pune în pericol sănătatea.

Vrei sa comentezi?