universitatea-de-vest-din-timisoara

   Peste 180 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a din nouă județe au participat la cea de-a doua ediție a Concursului Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Cei mai buni dintre ei au fost recompensați cu 17 premii constând în sume în bani oferite de Facultatea de Matematică și Informatică și, foarte important,recunoașterea uneia dintre note cu 10 în concursul de admitere la Facultatea de Matematică și Informatică, anunță universitatea.

   Organizarea evenimentului, subiectele de concurs, baremele și corectarea lucrărilor au fost realizate de cadrele didactice ale Facultății de Matematică și Informatică. În plus, și-au adus aportul și mulți doctoranzi, masteranzi și studenți, membri ai organizațiilor studențești ASSEUT și OSUȚ. Cei 180 de participanți provin din Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor, Gorj, Ilfov, Mehedinți și Vâlcea. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 26 mai, la Universitatea de Vest din Timișoara.

   Un alt exemplu este Concursul Interjudețean de Matematică Memorialul „Traian Lalescu” desfășurat de Universitate acum câteva săptămâni. La fel, UVT a oferit câștigătorilor șansa accesării unui loc fără taxa la Facultatea de Matematică și Informatică.

   Facultățile UVT au adoptat încă din anii trecuți facilitatea conform căreia elevii cu rezultate remarcabile în olimpiadele școlare și competițiile de mare anvergură au posibilitatea studieze pe locuri bugetate. De exemplu, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a organizat Concursul național de eseuri filosofice „Din lumea Sofiei”, ediția a patra, destinat elevilor de liceu.

    Autorii celor mai bune zece eseuri vor fi premiați cu asigurarea unor locuri bugetate la admitere, în sesiunea 2016, la specializarea Filosofie.

   „Am adoptat acest sistem de premiere a elevilor performanți pentru dorim promovăm și sprijinim modelele pozitive. Ei sunt exemple pentru colegii lor, îi motivează să performeze și aduc un plus de valoare în grupurile în care studiază. UVT a adoptat, prin facultățile sale, regulamente care nu numai înlesnesc accesul la facultate pentru elevii performanți, dar le oferă și diferite facilități, precum cazare gratuită și burse”, explică rectorul UVT Marilen Pirtea.

   Un exemplu similar este cel al Facultății de Fizică. Toți candidații care au obținut premii la prestigiosul concurs „Constantin Sălceanu„, organizat recent de UVT, pot fi admiși la concursul de admitere la Facultatea de Fizică cu media 10.

Vrei sa comentezi?