Jocul, marginalizat de cultura noastră ca fiind neproductiv și o pierdere de timp, este justificat evolutiv ca fiind cea mai eficientă modalitate de învățare pentru toate speciile.

Pentru copii joaca reprezintă pregătirea pentru viață. Copiii privați de joacă nu au căi neuronale, aptitudinii sociale, aptitudini de supraviețuire la fel de bine dezvoltate.

Jucăria favorita a copilului este părintele și odată devenit adult unele dintre cele mai frumoase amintiri pe care le are un copil nu sunt legate de jucării sau vacanțele în Caraibe ci de timpul frumos petrecut în joc.

În perioada 4 – 7 octombrie Parentime îl aduce pe Larry Cohen în Romania. El este autorul renumitei cărți și filozofii de interacțiune cu copiii, Playful Parenting (tradusă în limba română de Editura Trei sub titlul Rețete de jocuri). Larry Cohen este promovatorul unei filozofii democratice de interacțiune cu copiii. Aceasta abordare îi ajută pe părinți să interacționeze cu copiii lor  prin limbajul pe care aceștia îl înțeleg cel mai bine până la vârsta de 12 ani și anume jocul.

În cadrul întâlnirii vor fi acoperite toate tipurile de joc de la jocul “cucu bau” cu bebelușul, la construcțiile din cuburi, la joaca “de-a”, la sporturi jucate împreună. Vei învăța cum să folosești jocul cu copilul pentru a rezolva conflicte și cum să îi comunici ce dorești să învețe într-un limbaj care sa îi fie mai accesibil.

Mai multe detalii despre Larry Cohen și conferință găsiți aici

Vrei sa comentezi?