Fundația CHANCE FOR LIFE organizează pe data de 13 iunie 2015, între orele 10.00 și 13.00 în Parcul Circului din București evenimentul bianual ”Lasă televizorul și hai la joacă!”. Acest eveniment face parte dintr-o campanie inițiată de Chance For Life, aflată la a 7-a ediție,  care are ca scop promovarea jocului și a modalităților educative de petrecere a timpului liber, ce se adresează atât copiilor, cât și părinților acestora.

lasa tv_fata

   Campania își propune să fie un semnal de alarmă față de fenomenul educației copiilor prin intermediul televizorului și totodată o sursă de informare cu privire la posibilitățile de petrecere a timpului liber altfel decât în fața televizorului sau a calculatorului. Copiii uită să se joace și consideră mult mai comodă alegerea altor forme de divertisment în detrimentul mișcării în aer liber sau a jocurilor în care pot interacționa cu alți copii. Acest lucru nu este lipsit de urmări negative în dezvoltarea lor emoțională, mai ales în condițiile în care, în România, multe dintre emisiunile TV cu greu pot fi considerate educative.  Specialiștii Fundației CHANCE FOR LIFE vor să îi convingă pe copii că este simplu să renunțe la televizor și să aleagă joaca în aer liber. Părinții vor putea afla mai multe despre cum pot evalua un centru educațional de vacanță conform standardelor elaborate în cadrul proiectului Grundtvig ED.HO.C – Educational Holiday Centre.

   Vă așteptăm cu mic cu mare in Parcul Circului, unde toți copiii alături de părinții lor sunt invitați să participe la ateliere interactive de lucru manual, confecționat brățări, face-painting și jocuri în aer liber. Evenimentul este suștinut de Fundația Vodafone România si face parte dintr-o serie de evenimente de constientizare a importantei activitatilor ludice la varsta copilariei.

Vrei sa comentezi?