logo-ldid-2 (1)

   Echipa “Let’s Do It, Danube!” dă startul campaniei de educare ecologică în școlile din județele dunărene, prin intermediul training-urilor interactive susținute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”.

   Elevii vor învăța ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și cum pot proteja planeta și reduce poluarea, prin acțiuni zilnice, la îndemâna tuturor.

   Campania este lansată cu ocazia Săptămânii Altfel și va continua până la finalul lunii mai.

   Profesorii vor lua parte la mese rotunde de instruire pe teme eco, primind totodată materiale informative pentru elevi și dotări pentru sălile de clasă.

   Unitățile de învățământ care vor implica minim 50% din numărul de elevi în activitățile “Let’s Do It, Danube!” vor face parte din Reteaua Școlilor Dunărene, prima rețea de școli eco din România.  Cele mai active școli din Rețea vor fi premiate în cadrul campaniei și vor participa la schimburi de experiență cu alte școli dunărene. De asemenea, Rețeaua Școlilor Dunărene va beneficia de un sistem de colectare selectivă a deșeurilor și va organiza activități cu tematică eco.

  De asemenea, parte din campania de educare este și caravana de film documentar “Let’s Do It, Danube!” În cadrul caravanei, va fi proiectat filmul documentar “Dunărea, Amazonul Europei”.

  Campania de educare va continua cu concursul de creație “Exploratorii Dunării”, în care elevii vor împărtăși poveștile lor cu Dunărea și se va încheia cu o tabără în Delta Dunării dedicată elevilor cu rezultate deosebite. Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Vrei sa comentezi?