Echipa “Let’s Do It, Danube!” dă startul competiției “Exploratorii Dunării”, organizată cu scopul de a promova Dunărea în rândul elevilor, încurajându-i să trimită creații care să exprime modul în care aceștia au descoperit Dunărea și bogățiile sale.

Poster Exploratorii Dunarii

   În perioada 21 aprilie – 10 mai 2015, elevii din județele dunărene sunt invitați să împărtășească poveștile lor cu Dunărea, participând la una din următoarele secțiuni:

         -> pictură/desen

         -> literatură (eseuri și poezii)

   Premiile vor fi acordate diferențiat, în funcție de mediul urban/rural și de categoria ciclului de proveniență al fiecărui participant. Astfel, vor exista patru categorii: ciclul primar, ciclul gimnazial urban, ciclul gimnazial rural si ciclul liceal. Premiile sunt:

  • 6 laptopuri
  • 8 tablete
  • 8 boxe portabile
  • 4 ghiozdane
  • 4 seturi complete de rechizite
  • 8 puzzle-uri 3D cu peisajele Dunării

   Câștigătorii vor fi desemnați de echipa “Let’s Do It, Danube!” și vor fi anunțați de Ziua Internațională a Biodiversității, pe 22 mai 2015. De asemenea, în concurs vor intra și școlile, care vor câștiga premii în funcție de implicare și de punctajul lucrărilor.  Premiile sunt oferite de Kaufland România – partenerul național al proiectului.

   “Știm din experiențele noastre personale că, atunci când ai crescut într-un județ aflat la Dunăre, la Marea Neagră sau lângă orice altă întindere de apă, ai o mulțime de amintiri captivante care merită împărtașite. Dunărea este un personaj nelipsit din poveștile locuitorilor din județele dunărene, o prezență vie și extrem de importantă în viețile lor. Acesta este scopul concursului “Exploratorii Dunării”: să încurajeze elevii să exprime în mod creativ acestă legătură emoțională pe care o au cu Dunărea și să îi ajute să devină conștienți că stă în puterea lor să o păstreze curată. Așa se întâmplă în cazul prietenilor: vrem să îi vedem mereu fericiți, nu-i așa? J” au declarat reprezentanții “Let’s Do It, Danube!”.

   În 2014, în prima ediție de concurs, au fost înscrise 201 lucrări. “Exploratorii Dunării” face parte din campania “Let’s Do It, Danube!”, care își propune să responsabilizeze cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară.  “Let’s Do It, Danube!” este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este susținut de Kaufland România.

   Repartizarea premiilor și condițiile de participare se regăsesc în regulamentul concursului disponibil pe pagina de web: www.letsdoitromania/ldid și la adresa de email exploratoriidunarii@letsdoitromania.ro.

Vrei sa comentezi?