rezultate_bacalaureat

Liceele care au obținut rezultate slabe la Bacalaureat nu vor mai fi sancționate prin lege. Hotărârea, care se va aplica în următorul an școlar, a fost aprobată de Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației.

În document se arată că liceele cu rata de promovare mai mică de 15% nu vor mai fi sancționate prin reducerea numărului de înscrieri în clasa a IX-a. Daniel Funeriu, cel care a avut inițiativa pedepsirii unităților școlare codașe, spune că măsura luată de Andronescu este greșită.

„Eu am introdus această sancțiune pentru că aceste licee produceau eșec pe bandă rulantă. În schimb, am dat posibilitatea și dreptul la învățătură acelor elevi, pentru a merge la învățământul profesional. Este așadar o măsură profund greșită”, a spus Daniel Funeriu.

În schimb, Ecaterina Andronescu a spus că a făcut această modificare deoarece vechea măsură nu a dat rezultate. „Școlile care au avut rezultate proaste înaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sancțiuni au avut rezultate la fel de proaste și la un an după introducerea acestei măsuri”, a subliniat aceasta.

Vrei sa comentezi?